Председателят на "Воля" Веселин Марешки
Председателят на "Воля" Веселин Марешки / БГНЕС
Не вотът на недоверие е начинът за борба с корупцията, заяви в парламентарната пленарна зала председателят на "Воля" Веселин Марешки при дебатите по вота на недоверие към правителството. Според него внесеният от БСП вот на недоверие е безсмислен.

Цачева видя спекулации и неверни твърдения в тезите на БСП за вота на недоверие

Две години чакате, за да разберете, че корупцията вече е нетърпима, обърна се Марешки към БСП. Вот на недоверие се прави за сваляне на правителство, заяви Марешки и допълни, че днес това би тласнало страната към безвремие. Статуквото не е достатъчно слабо да се предаде, а истинската алтернатива не е достатъчно силна да заеме нейното място, коментира Марешки. Той припомни на ДПС, че още през ноември миналата година при преговорите по внасяне на вота на недоверие е заявил, че не вижда алтернатива на сегашното управление. А през декември тази теза е била повторена от почетния председател на ДПС, допълни Марешки.

Нинова: Оглушителното отсъствие на премиера от залата е самопризнание

В отговор на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова Марешки заяви, че ще гласува с "третата част", онази, която не е участвала в разграбването на държавата.

Каракачанов в НС: Корупция има, от подобни дебати файда няма

Единствената група, която може да предложи министър-председател, който никога не е участвал в разграбването на държавата и няма нищо общо с корупцията, е "Воля", заяви зам.-председателят на групата Кръстина Таскова.

Борисов за корупцията: Водим огромна битка, до 2-3 години ще се справим

Тя се обърна към БСП с думите: "Вие сте абсолютно същите, просто ще замените хората на ГЕРБ с ваши хора и отново народът ще остане най-назад". "Г-жо Нинова, вие с коя част вкарахте вота на недоверие - с тази, която приватизираше със СДС или тази, която толерираше корупцията в БСП", попита още тя.