Лидерът на ВОЛЯ говори пред Диана Найденова в „Карай направо”
„Не мисля, че има някой в България, който се готви за предсрочни избори. Готвим се за изборите, когато считаме, че ще се проведат. А именно – на 28 март, първата и най-вероятна дата”. Това сподели пред NOVA лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Ако реално отчетем социологията – към днешна дата, дори социологическите агенции на нашите политически противници ни дават около 120 хиляди гласа подкрепа, което е достатъчно за влизане в парламента”, заяви г-н Марешки в отговор на въпрос дали смята,ч е политическата му формация има шансове за влизане в парламента. „С оглед на това, което всички твърдят – че не искат да виждат корумпирани политици, а хора, борещи се за повече социална справедливост, мисля, че партия ВОЛЯ и лично аз отговаряме на тези критерий”, категоричен е той.

„Не, не съм прочел проекта за конституция нито на ГЕРБ, нито на Мая Манолова, нито на Румен Радев. Няма нужда да го чета. Подкрепих започването на дебата, където ще влезе и нашият проект за обсъждане. Няма нужда да чета всичко. Има юристи. Един човек не може да прочете всичко. Ще чета, ако съм част от едно Велико народно събрание. Тогава ще прочета всичко до последната запетайка”, заяви Веселин Марешки в отговор на въпроса чел ли е проекта за нова конституция, който подкрепи преди месец.

"Не строя къща в Морската градина във Варна. Това са пълни глупости". "Аз съм свободен човек и в тази връзка нямам къщи, нямам офис. За мен моят офис е България. Няма строеж на терен.  Две проскубани кокошки са излезли и говорят. Това е несериозно. Мислите ли, че нещо материално ме интересува. Имам абсолютно всичко в живота и съм готов да помагам на хората, а не да крада от тях", обясни той.

Той коментира и коронавируса. "Спазвам всички мерки - дезинфекция, маски и социално дистанциране". Депутатите трябва да дават пример на обществото за спазване на приетите забрани", смята Марешки.

Повече гледайте във видеото. 
nova.bg