Росица Маринова - майката на 9-годишния Стефан от Кардам, който почина от натравяне, е избягала от семейния дом. Тя е в неизвестно от 6 дни. За останалите 5 деца на жената се грижат баба им и дядо им. Твърди се, че жената е взела и спестяванията на семейството.

Децата, бабата и дядото живеят в къща, странична от тяхната. Тя е предоставена и има прилични условия за живот. Парите, които Росица е взела, са от събрани детски надбавки, които получава месечно, а не от дарителската сметка, както се твърдеше, съобщава NOVA.

Отравяне със забраненото вещество фосфин e причинило смъртта на детето в Кардам

„Видяхме я във вторник. Каза, че отива във Варна, за да вземе някакви документи за детето. Отидохме в Генерал Тошево, изтеглих си заплатата и й дадох 40 лева. Качи се в таксито и тръгна. В сряда сутринта ми се обади и ми каза: „Майко, аз съм във Варна. Ще се прибера вечерта”.Телефоните й са изключени. Децата опитаха да се свържат с нея”, разказва майката на Росица – Стоянка Иванова.

Отрова за мишки в ниша до леглото убила 9-годишния Стефан от Кардам

Възрастната жена споделя, че дъщеря й непрестанно говорела по телефона с различни мъже. Мъжът й е в затвора. Семейството се изхранва с детските надбавки и заплатата на Стоянка

„Дарителската сметка е активна. Майката няма достъп до нея. Кутиите не са отваряни, мислим на 29 декември да ги отворим. Тези средства са за ремонт на дома на децата”, заяви инициаторът на дарителската кампания Вили Димитрова.

Извеждат от реанимация сестрата на починалото момче в Кардам

„В петък бабата ми сподели, че жената я няма. Мислехме, че ще се вразуми и ще се прибере. Уведомил съм социалните и полицията. Те ще предприемат необходими мерки. Децата са в добро състояние, при бабата и дядото се чувстват добре. Майката явно няма ангажимента, крайна безотговорност от страна на майка на 5 деца”, коментира кметът на Кардам Георги Събев.

Родители на Росица заявиха, че се отичат от дъщеря си и не желаят да разговаря с нея. Те ще искат пълно попечителство над внуците си.

NOVA