/ БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да атакува в Конституционния съд мораториума върху финансирането на нови терапии за онкоболните и хората с автоимунни и редки заболявания през 2018 г., който беше окончателно одобрен от парламента през тази седмица.

Борисов: Майка ми си отиде от рак, може да преразгледаме мораториума за лекарствата

В обзорното предаване "Годината" по Дарик Манолова заяви, че България е единствената европейска държава, която е превърнала в закон налагането на забрана за въвеждане на нови лекарства.

Цвета Караянчева: Нито един онкоболен няма да остане без лечение (ВИДЕО)

„Факт е, че тази година се дават повече пари за здравеопазване, става дума за милиони. Бяха проведени няколко успешни операции и службите разкриха контрабандни канали за износ на лекарства, които „ще запушат дупки“ в размер пак на милиони. Добре, тогава какъв е проблемът за 20 милиона, които са жизнено нужни и от които зависи живота на хора?“, попита омбудсманът.

НС отхвърли ветото на Радев

„Аз наистина не мога да проумея, при положение, че има повече пари, да им дойде наум на тези, които управляват здравния сектор, да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора“, допълни Мая Манолова.

Радев: Когато става въпрос за човещина, политиците трябва да излязат от партийната си кожа (ВИДЕО)

Националният омбудсман определи думата "битки" за дума на 2017 г.