Ликовете на трима президенти ще красят скалите край Симитли
Ликовете на трима президенти ще красят скалите край Симитли / снимкa: Sofia Photo Agency
До края на годината в скалите край Симитли ще бъдат изсечени ликовете на тримата демократично избрани президенти – доктор Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Това каза в предаването „Денят” на Дарик кметът на градчето Апостол Апостолов. За начинанието ще се търсят пари от спонсори.

По повод твърденията в медиите, че на 1 март – ден след трагедията с пожара във влака София – Кардам, президентът Първанов е бил на лов край Симитли, Апостолов обяви: „Не съм подписвал заповед за организиране на ловна хайка на 1 март. Ако е имало такава хайка, то лесничеите са действали „през главата ми” и са нарушили законите”.

Ето какво още каза пред Теодора Симова Апостол Апостолов:

Ако нещо въобще е правено, е правено най-вероятно е инкогнито и по незаконен начин.

Вие нямате такава информация?

Да.

Как разбрахте?

Нищо не съм разбрал все още – чул съм слухове, както и съм прочел във вестник „Струма”, че президентът е бил на лов в нашата община. Не съм имал възможност да говоря нито с представители на лесничейството все още, нито с някого от ловната дружинка, която също е замесена поне според слуховете.

Как смятате – ако е имало такава хайка, не е ли могло тя да бъде отложена за по-нататък във времето предвид трагичния инцидент с влака?

За да има хайка, трябва да има необходимите предпоставки. На този етап в нашата община такива предпоставки не съществуваха. Така че за хайка въобще не може да се говори.