Първанов не е участвал в ловни събрания
Първанов не е участвал в ловни събрания / netinfo
От прессекретариата на „Дондуков” 2 заявиха за Дарик, че президентът не е участвал в ловни събрания, макар че на 1 март тази година е бил в планината в района на град Симитли. Георги Първанов не е имал прояви, които влизат в противоречие с трагичните събития, свързани с пожара във влака, уточниха още от „Дондуков” 2.

„Нормално е, ако българският държавен глава дойде в община Симитли, да ми се обади”, каза кметът Апостол Апостолов. „Щом не ми се е обадил, сигурно не е бил тук”, каза още той и добави:

„Не съм го виждал, не знам и някъде във вестниците да пише, че аз съм го виждал. Чух още в събота за нещо такова, но мислех, че си правят майтап”.

Нещо повече – за да има хайка за вълци е необходим подписа на кмета, а по думите на Апостол Апостолов, самият той не е давал разрешение за хайка на 1 март. Според в. „Струма” ловът е бил организиран лично от председателя на Държавното лесничейство в Симитли Борислав Кутузов.

„Той не може да го направи без мен, ако си е позволи своеволие, това си е за негова сметка. За да се направи една хайка ни изисква един месец време. Такава е бюрокрацията”, добави още Апостолов.

От прессекретариата на „Дондуков” 2 определиха твърденията, че Георги Първанов е отседнал в хотел в Симитли преди лова като „рекламна проява, направена на гърба на президента”. Снимката, публикувана във в. „Експрес”, на която българският държавен глава е застанал пред ловен трофей, е направена преди година и половина, съобщиха още от прессекретариата на президента.

Оказа се, че шефът на Агенция „Митници” Асен Асенов, който според публикацията във в. „Струма” е бил в дружинката на президента, точно този ден въобще не е бил в България.

Зам.-председателят на Държавното лесничейство в Симитли Иван Куйов заяви, че е напълно изолиран от всякакви ловни въпроси в лесничейството. „Ще ви прозвучи нелепо, но научих, че президентът е бил на лов от в. Струма”, допълни г-н Куйов. Според него, за последен път Георги Първанов е бил на лов край Симитли през декември месец миналата година.