/ БГНЕС
По отношение на кадрите кризата в Министерството на вътрешните работи е преодоляна. Това каза днес в Благоевград ресорният министър Младен Маринов, който пое поста преди седмица. "В момента възнамерявам да се съсредоточа върху запазване на кадровия потенциал, който имаме и развитието му по отношение на обучение и насочването му към проблемните места", допълни той.
 

БГНЕС

Синдикатите в МВР на първа среща с министър Маринов, откроиха проблеми

"Продължаваме ефективното противодействие на битовата престъпност, по-голяма мобилност на екипите, тъй като няма как във всяко едно населено място да има по 24 часа полицай, но можем да бъдем по-мобилни и да реагираме по-бързо на сигналите. Ползвайки създадените мобилни групи ще имаме и по-добър контакт с представителите на местната власт, оттам и с населението, за да идентифицираме основните проблеми и да ги решаваме", подчерта министър Младенов.

Една от основните грижи е да се намерят повече пари за вътрешното материално-техническо оборудване за служителите на МВР. Първоначално за екипировката на полицаите, нови автомобили, средства за лична защита, компютри за разследващите полицаи и администрацията.

Маринов: Големите очаквания ме карат да се мобилизирам (ВИДЕО)

"Средствата, макар и малко, ще бъдат насочени към проблемните места. Но за да искаме, трябва да допринасяме за бюджета. Процесът е двустранен. Поели сме ангажимент към премиера и правителството да свием максимално контрабандата, сивата икономика, незаконната търговия, за да има постъпления в бюджета, които да се инвестират в сигурност", изтъкна министърът.
 

БГНЕС


Младен Маринов използва визитата си в Благоевград за да съобщи още, че до десетина дни ще бъдат връчени нови автомобили на "Гранична полиция" и на областните дирекции, които са на външните граници на Европейския съюз. Предстои закупуването на бронежилетки,в хода са и обществените поръчки за униформите на полицаите, поясни той.