Дядо Димитър е бил нападнат и пребит за 220 лева
Осъждан за кражби е задържан за побой и грабеж на възрастен човек в харманлийското село Браница, предава NOVA. 78-годишният мъж пребит заради 220 лева от пенсията му. Това е третото нападение срещу него от същия извършител.

Седем души са задържани при акцията срещу битовата престъпност в Хасковско

След побоя едва стигнал до дома си и поискал помощ. Нападнатият мъж вчера е бил изписан от болницата. А днес се чувства добре. „Той идва три пъти. Единият път искаше палто, но всеки път ми вземаше парите от пенсията“, сподели 78-годишният дядо Димитър.

Според сина на пострадалия Валентин Димов, нападателят си е набелязал възрастния мъж, тъй като знаел, че той получава висока пенсия. „Предишните пъти мъжът е влизал и само му е вземал парите. Нямало е такова посегателство над баща ми“, допълни Валентин Димов.

След нападението дядо Димитър е потърсил помощ при съседка.А близките на ограбения мъж са подавали редица сигнали срещу нападателя. Той вече е задържан. Става дума за 32-годишен пастир. Според жителите на село Браница и преди е създавал проблеми на местните.

Мащабна акция в село Браница след поредно жестоко нападение над пенсионер (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Първият случай е бил преди две години, но не е достигнал до нас.
През 2019 година в самото село няма заявени имуществени престъпления, освен един - през ноември. Но тогава не се е стигнало до установяване на извършителя. Тази има регистрирани две кражби“, обясни директорът на ОД на МВР-Хасково комисар Ангел Цанков.

Той обясни, че през 2019 и 2020 година на територията на селото са проведени 57 акции срещу битовата престъпност. Комисар Цанков обеща в района да има засилено полицейско присъствие. 
nova.bg