/ Георги Димитров
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов получи наказание „забележка“ за думи по адрес на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който беше изслушан в парламента за посещението му в САЩ. 

 В отношение след изслушването на министъра, Костадинов каза, че Тагарев ще бъде “мазно петно върху бележка под линия” в историята.

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев, ръководещ заседанието, наказа със „забележка“ Костадинов за използването на думи към министъра като “лицето Тагарев” и “мазно петно”, както и за обръщението към колега народен представител: „по-високо, че не се вижда“. Минчев отбеляза, че наказанието може да бъде оспорено пред председателския съвет на парламента. 

Явор Божанков („Продължаваме промяната - Демократична България“) коментира, че Минчев е трябвало да отнеме думата на лидера на "Възраждане". Божанков каза, че Костадин Костадинов от „Възраждане“ е „ламер“ (lamer) и обясни, че на жаргона на виртуалното пространство „ламер“ се отнася за този, който не знае за какво говори. "Във виртуалното пространство, ако ламерът е онзи, който в ъгъла чака някой да мине и да го застреля в компютърните игри в гръб, Костадин Костадинов е един истински парламентарен ламер", каза Божанков. 

На подвиквания от народни представители от залата, които поискаха наказание и за Божанков, Никола Минчев каза, че няма да има наказания. 

Цончо Ганев („Възраждане“) посочи, че е хубаво правилата да се отнасят за всички. Лицето Божанков не се отличава по никакъв начин от всички други народни представители, добави той. На свой ред Ганев каза, че лицето Божанков е „просто розово пони“.
Теодора Цанева/БТА