/ darikradio.bg
Опозицията ще внесе вот на недоверие през януари, категорично заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод призива на премиера Бойко Борисов да се изчака председателството ни на Съвета на ЕС и след това да се правят опити за сваляне на правителството.

Комисия ще решава кои нови онколекарства да се купят

„Ние сме излъчени в НС и сме политици, за да представим мнението на хората, а не да правим каквото си решим. Как да обясним на онкоболните, които от 1 януари остават без новите лекарства, като една от причините за това са течове в системата, ще чакате шест месеца и ще мълчите, защото има председателство“, коментира Нинова.

Радев: Когато става въпрос за човещина, политиците трябва да излязат от партийната си кожа (ВИДЕО)

Тя призова Бойко Борисов и Цветан Цветанов да не казват на опозицията какво да прави. Според нея европейците с нищо не биха се изненадали, ако бъде внесен вот на недоверие с аргумент корупция, тъй като България е на челни позиции по този показател в различни доклади и класации.

Борисов: Майка ми си отиде от рак, може да преразгледаме мораториума за лекарствата

По отношение на мораториума за лекарствата Нинова пожела на кабинета да реши проблема и изрази готовност БСП да внесе жалба в Конституционния съд. „Няма да пропуснем този случай като един от многото, в които някой е сгрешил. Този случай трябва да влезе в учебниците „Как не се прави политика“. Борисов злоупотреби и използва смъртта на майка си, което е нещо свято, защото този мораториум е с неговия подпис. Той е приет от Министерски съвет заедно с бюджета на Здравната каса“, посочи лидерът на червените.

Цвета Караянчева: Нито един онкоболен няма да остане без лечение (ВИДЕО)

По нейни думи предложението за мораториума е гласувано общо шест пъти и във всички случаи депутатите на ГЕРБ са били с вдигната одобрително ръка – два пъти в комисия, два пъти в зала, при ветото на президента и в Министерски съвет. „И изведнъж сега откриват, че има проблем. Ние има казахме, че убиват човешки същества – никакъв слух, те са си самодостатъчни, всичко знаят. Сега като видяха, че има проблем, Борисов ще решава нещата“, каза Корнелия Нинова.

Мая Манолова готова да атакува в Конституционния съд мораториума за лекарствата

Според нея до казуса с мораториума се е стигнало заради самонадеяност, корупция, отказ на държавата да се грижи за хората, еднолично взимане на решения и демагогия.
За поскъпването на водата и последвалите протести, Нинова коментира, че БСП е предложило въвеждането на водни помощи да се впише в закон.

„Това беше отхвърлено. Навярно Борисов ще се направи на спасител и ще даде такива помощи с постановление на Министерски съвет с обяснение от типа на „Аз ги давам“. От Банкя ли ги носи?“, попита тя.

Корнелия Нинова
darikradio.bg

За дума на 2017 г. тя посочи „несигурност“, заради събитията и напрежението на Балканите и по света. Попитана за събитие на годината, Нинова посочи, че ако трябва да посочи нещо партийно и едновременно лично, би отговорила встъпването на Румен Радев в президентската институция. Все пак определи като събитие честванията на 3 март тази година, защото били грандиозни, енергични, различни и обединяващи.

Дарик радио избра Политик на 2017 г.

"След 25 години се виждам баба, седя пред много модерен компютър и внуците ми обясняват какво е изкуствен интелект", каза в заключение лидерът на социалистите.