Заплахата за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева разбуни духовете в обществото и народните представители.

Тя е била отправена с имейл до Министерството на правосъдието на 2 септември вечерта. Закана в мейла имало и срещу майката на Ива Митева. На 3 септември пръв в парламента за заплахата съобщи председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Митева от своя страна още същия ден посочи, че не смята, че охраната й трябва да се засили, но призна, че се страхува за близките и детето си.

Заплашиха с убийство Ива Митева, тя: Страх ме е за близките ми (ОБЗОР)

Часове, след като медиите научиха за заплахата, ГДБОП задържа подателя в Стара Загора - Любомир Яков, на 26 години. С множество криминални регистрации - за измами и кражби. Родом от село Красново.

По информация на NOVA Любомир е имал тежко детство - баща му ги изоставя, майка му умира. Не е тайна и, че си изкарва хляба по съмнителен начин.

Въпреки че според съседите е кротък и помага вкъщи, Любомир отдавна се сблъсква със закона. В досиeто му има телефонен тероризъм - заплашил с бомба автогара в Пловдив. Просел. Има регистрации за кражби.

Обвиниха мъжа, заплашил с убийство Ива Митева

Любомир успя да предизвика политическа буря в държавата като опонентите в парламента взаимно се обвиняваха кой стои зад заплахата.

Вече е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа.