/ БГНЕС
КНСБ заявява своята загриженост за работните места и доходите на работещите в "ТЕЦ Бобов дол" АД след разпоредбите от 24.08.2021 г. на ръководството от МОСВ и дадени инструкции по телефона котли с номера 1 и 2 да бъдат запечатани. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на синдиката.

"Подобно действие на затваряне на дейности би довело до невъзможност синдикалните членове в ТЕЦ-а да изпълняват своите служебни задължения и до евентуална невъзможност работните места да бъдат запазени за неопределено време. Това ще бъде удар както върху работещите, така и върху целия регион, предвид на това, че предприятието е най-голямото в него и е структуроопределящо за икономиката", допълват от синдиката.

КНСБ апелира държавните органи да прилагат законодателството съгласно изискванията и конкретните изводи и предписания от проверките в дружеството. В противен случай подлагат на риск сигурността на работещите в "ТЕЦ Бобов дол" АД, а това ще се превърне в катализатор на социално напрежение не само сред синдикалните членове, но и сред гражданите в региона, посочват от КНСБ.
БТА