/ БГНЕС
Бяха трудни няколко дни - падна обилен и тежък сняг, но ситуацията в София вече е овладяна, това заяви пред медиите кметът на София Васил Терзиев пред медиите. 

"Имаше много изпочупени клони, много изпокъсани кабели на електроснабдяването, но екипите работят денонощно, имаше добър синхрон между Столичния инспекторат, районните кметове, аварийна помощ и пожарната. Благодаря на всички колеги, които буквално не спаха последните 48 часа и работиха, за да можем да отпушим града. Основните артерии са почистени добре, напредва работата и по кварталите", посочи Терзиев. 

Относно Столичния общински съвет кметът изрази надежда този четвъртък работата му да се "отпуши".

"Работата продължава, няма да коментирам това сега, в четвъртък ще имаме повече коментари по темата", допълни той. 

Кметът на София заяви, че работата в администрацията като цяло върви добре.

"Подготвят се доклади, няма да има загубено време. Разбирам нетърпението на софиянци да видят всичко работещо и да се успокоят. За всички нас, участниците в този процес, е важно работата за София да върви и ще се погрижим за това", каза още Васил Терзиев. 

Кметът на София Васил Терзиев и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков дадоха началото на строителните дейности по разширение на столичното метро с шест километра през кварталите „Слатина” и „Гео Милев” до бул. “Цариградско шосе“. 

Новият участък е с дължина шест километра и ще има шест метростанции. Той е разширение на Линия 3 през ж.к. „Слатина” и достига до бул. „Цариградско шосе” при Окръжна болница. Първата копка е на две от новите шест станции на метрото. Това са станция 5 на бул. „Асен Йорданов“ (срещу зала „Арена София“) и станция 6, която ще е под локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, срещу Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“.