/ БГНЕС
"Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България. Те са тотално изчерпани и откъм кадри и политики, а спасителните политически ходове свършиха." Това написа по-рано днес зам.-председателят на БСП Кирил Добрев във Фейсбук.

Според Добрев единственият успех на ГЕРБ през последните 3 месеца криза са го изнесли на плещите си лекарите и медицинските работници.

"Това са хора, които освен знания, имат и ясна мисия. Отдавна мисията на ГЕРБ не е България, а само властта", пише Добрев.

Според зам-председателя на БСП Европейската комисия е показала, че е наясно с проваленото управление на българското правителство. "Потупванията и снимките са просто добро брюкселско възпитание, а не одобрение и подкрепа.", подчертава той.

"Докато всички очакваме оставката на Данаил Кирилов, да припомним видимите резултати за 10 години управление на ГЕРБ, които са повод за оставка на целия кабинет, а именно: продължаващ механизъм на наблюдение от страна на ЕС; никакъв Шенген; никаква Еврозона; 111-то място в класацията за свобода на словото и 74-то място в световната класация за корупция", категоричен е Кирил Добрев.