/ БГНЕС
Министърът загатна, че до дни правителството ще излезе с предложение за водната криза в Перник
Министърът на икономиката Емил Караниколов бе категоричен, че Емил Димитров-Ревизоро ще се справи като министър на околната среда и водите. Той определи ресорът като много тежък, но за него трябвало точно такъв човек.

В същото време той успокои, че няма напрежение в дружеството „Стомана“ в Перник и министерството на икономиката е в постоянен контакт с управителите му. Така той задочно отговори на Емил Димитров, който намекна, че ако заводът остане без вода, могат и хората да останат без работа.

Емил Димитров-Ревизоро: Приех, за да изкараме мандата докрай

Караниколов призова да не се създава напрежение и загатна, че правителството ще излезе с решение за водната криза в Перник до дни.

„Към момента „Стомана“ нямат жизнена нужда от това количество вода, с тях имам уговорка, когато дойде моменът, те да поставят този проблем. Нека засега не създаваме напрежение в Перник, че освен водата, ще има съкращения“, посочи той.

ОП предложиха за екоминистър Ревизоро - да ревизира и водите (ВИДЕО)

„За момента основен приоритет ни е осигуряването на вода в Перник и се надявам, че до 2-3 дена правителството ще излезе с конкретно предложение. Работим, много сме напреднали, просто ни дайте още ден-два, за да представим решението“, завърши министър Караниколов.