/ БГНЕС, архив
Депутатът от ВМРО не иска да има напрежение в управляващата коалиция
Емил Димитров-Ревизоро е приел номинацията да оглави министерството на околната среда и водите в знак на компромис, за да няма предсрочни избори. Това стана ясно от думите му преди заседанието на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата.

„Ако искаме да има напрежение между малкия и големия коалиционен партньор, можем да го създаваме. Аз не съм, за да се създава напрежение“, каза той.

„Не искам да има напрежение, искам мандатът да се изкара докрай.

ОП предложиха за екоминистър Ревизоро - да ревизира и водите (ВИДЕО)

Очевидно трябва да се плати много скъпа цена. Очевидно всички са решили, че аз трябва да я платя тази цена. Не изгарям от желание, но ако трябва да се свърши някоя работа, ще я свърша“, зарече се още бившият шеф на Митниците и депутат от гражданската квота на ВМРО.

Очаква се утре той да бъде избран за министър на околната среда и водите.

Емил Димитров многократно посочи, че още не е избран за министър и трябва първо да се запознае със ситуацията. Той индиректно критикува ареста на досегашния министър Нено Димов, като подхвърли, че „когато дадеш вода на завода, ставаш затворник“.

"Първата работа е да се разведа с жена ми, да си подаря сметките на децата и когато имам една карта с 1000 лева, да отида в министерството, и утре като ме задържат, да нямат какво да вземат", каза той в типичния си шеговит стил.

„Какво да мисля. Отивам, трябва да се запозная със ситуацията. Трябва да видя източен ли е язовирът, тече ли 60% в града, не тече ли. Това от вчера ли, или от 100 години. Защо всичко през цялото време е текло, а сега водата липсва? Ако не даваме вода на бизнеса, означава ли, че българският бизнес трябва да си отиде в чужбина? Ако даваме вода - отиваш в затвора, ако не даваме - хората остават без работа. Единия ден казват: „Искаме вода“, на другия: „Искаме парно“, на третия: „Искаме работа“. Трябва да се уредят тези неща. Значи, ако утре дадеш вода на завода, значи си затворник“, заключи той.

Ревизоро е единствената кандидатура за екоминистър (ВИДЕО)

Според него трябва да се намери баланс между бизнеса и водата за гражданите, както и да се вземат мерки всички заводи в страната да си намерят собствени водоизточници.

„Не може всеки да разписва и после да се окаже, че си виновен. Две министерства в момента не смеят да подписват нищо“, посочи Ревизоро.