Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета, написа във Фейсбук лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село

"Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", пише Каракачанов по повод на трагичния случай в сливенското село Сотиря, при който дете е било насилено и бито от рецидивист и загуби живота си, посочват от ВМРО.

Хванаха предполагаемия убиец на детето в село Сотиря (СНИМКА)
 
Като заместник министър-председател на България преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България и мерките за реализацията им, се посочва в прессъобщението.

Психологически профил на заподозрения за бруталното убийство на дете в Сотиря
 
Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване.
 
Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.
БТА