Председателят на парламента Цвета Караянчева
Председателят на парламента Цвета Караянчева / БГНЕС, архив
Шестимата народни представители, чийто депутатски имунитет бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров, вече са си заявили, че се отказват от него, и в последния работен ден от седмицата и шестият избраник ще подпише документа, който ще бъде изпратен от Народното събрание на обвинител номер едно, за да може да се възбуди наказателно преследване. Това коментира пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по темата.
 
8 ноември: Цацаров поиска имунитета на шестима депутати

„Няма доказано все още престъпление за тези колеги и не може да се говори за някакво политическо преследване. Показа се, че институциите си вършат работа. И последните няколко месеца виждаме акции, които показват, че не е на мода политическият чадър. Защото ако имаше преследване към определени хора, нямаше да има и депутати от ГЕРБ. Нека всеки да има възможност да докаже правотата си“, каза още тя и посочи, че това няма да се отрази добре на самия парламент и на доверието в него.

Цветан Цветанов: Опозицията абдикира от задълженията си в парламента

„Относно кворума – трудно се работи в такава обстановка, но ние като народни представители трябва да си вършим работата. И мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на управляващите. И ако колегите, които напускат залата, си мислят, че от това ще получат по-голямо одобрение – не. Хората очакват ние да работим. Явяването на работа в Народното събрание е морален и граждански дълг“, каза още председателят на парламента.