Володимир Зеленски Пеевски Карадайъ Цонев
Володимир Зеленски Пеевски Карадайъ Цонев / пресцентър, ДПС
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, народният представител Делян Пеевски, зам.-председателят на 49-ото НС Филиз Хюсменова и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение в България.

Ние бяхме първата политическа партия, която осъди военната агресия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 г. инициира приемането на специална декларация на българския парламент в подкрепа на Украйна, заяви Карадайъ.
 

Володимир Зеленски Пеевски Карадайъ Цонев
пресцентър, ДПС


Сега, когато целият демократичен свят е съпричастен с Украйна, е много лесно да трупаш политически активи с подкрепата си. Но в онзи момент преди почти година и половина имаше много колебаещите се политици и някои от тях предпочитат да не си го спомнят днес, продължи лидерът на ДПС.

За разлика от тях ДПС е последователна, най-последователната партия. Винаги в трудни моменти Движението посочва правилната посока за развитие, каза Делян Пеевски.
 

Володимир Зеленски Пеевски Карадайъ Цонев
пресцентър, ДПСТака беше и преди 33 години, когато основателят на ДПС и днешен почетен председател д-р Ахмед Доган заяви от трибуната на НС, че пътят на България е членството в Европейския съюз и НАТО, допълни още Карадайъ.

Лидерът на ДПС пожела на Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз и припомни, че ДПС е сред инициаторите и вносителите на днешната декларация на Народното събрание за подкрепа на влизането на Украйна в НАТО.
 

Володимир Зеленски Пеевски Карадайъ Цонев
пресцентър, ДПС