Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / БГНЕС
„Ако премиерът е последователен в своите действия, докато текат разследванията, може би е редно временно да отстрани съответните министри, срещу които се води разследване“.

Тази препоръка отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към министър-председателя Бойко Борисов във връзка с днешната спецакция в екоминистерството, която се провежда по две направления – водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия.

Борисов мълчи за министерски оставки, иска първо да ги обсъди с Патриотите

Карадайъ не пожела да коментира в детайли, защото, по думите му, първо трябва да се запознае с мотивите на самата акция, но заяви: „Тези теми са притеснителни. Това, което се случва в Перник в XXI век, е притеснително“.

Отведоха министър Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата (СНИМКИ)

На въпрос от журналисти дали от ДПС имат претенции към работата на министъра на околната среда и водите Нено Димов, Карадайъ отговори: „Имаме претенции към целия кабинет“.

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

От коментара му стана ясно, че от партията му все още не са взели решение как ще гласуват на инициирания от левицата вот на недоверие, свързан с околната среда, който предстои да бъде внесен на 20 януари. „Следващата седмица ще има заседание на Народното събрание. Ще се запознаем с мотивите на внесения вот на недоверие. Ръководството на партията и парламентарната група ще вземем съответното решение“, обясни Карадайъ.

Нинова: БСП ще внесе вот на недоверие в парламента на 20 януари

Лидерът на ДПС определи като конструктивно днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, провел при президента Румен Радев и свикан от него заради напрежението в Близкия изток. „Чухме мнението и становището на службите, които са ангажирани със ситуацията. В момента средата и ситуацията са нормални“, бе мнението на Карадайъ по темата.