/ БГНЕС, архив
Ако не ликвидираме морбили до февруари, влизаме в групите на държавите, които имат вътрешно разпространение на морбили
Регистрираните до момента случаи на морбили са 1158, съобщи пред БНТ1 проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести.

В Нигер ваксинират над 4 млн. деца срещу морбили

Може да кажем обаче, че епидемията сериозно затихва. В Област Бургас, където тя започна февруари месец, вече нямаме случаи, ликвидирана е. Ликвидирана е и в Област Кюстендил, Област Пазарджик. Проблемът в момента е в София и София-град, последните три седмици имаме по 3-4 болни, това са главно деца в пред имунизационна възраст, съобщи проф. Кантарджиев.

СЗО: Необходима е нова ваксина срещу малария

Когато епидемията се разпространи от здравните заведения в Разложко, тогава на няколко пъти настоявахме имунизацията да обхваща застрашените групи, които боледуват, категоричен е проф. Кантарджиев.

Очаква се есенен пик на морбили и хепатит А

По думите му, в никакъв случай не бива да се допуска да се пише в регистрите, че дете е ваксинирано без да му е поставена ваксина, тъй като това е най-голямата грешка.
Деца с морбили бяха вкарани заедно с бебета в детското отделение. Болници допуснаха големи грешки - не провериха кръвта на персонала и така заразата се разпространи, посочи още експертът.

Растенията, които ще ви помагат да се отървете от комарите (ВИДЕО)

Ако не ликвидираме морбили до февруари месец, влизаме в групите на държавите, които имат вътрешно разпространение на морбили, каза още той.