/ Thinkstock/Getty Images
Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство
Ученици ще се срещат със земеделски производители в рамките на кампанията "Супер фермер". Това съобщиха от пресслужбата на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Кампанията е в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН). Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правият своя избор на професионално развитие.

Кой трябва да доставя продуктите за "Училищен плод и мляко"?

Предвижда се посещения на стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), Целта е да се подкрепят младите хора, като им се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение.

Десислава Танева: Ако искаме да запазим свиневъдството трябва да повишим мерките за биосигурност

"Супер фермер" ще бъде на два етапа, като първият започва този месец, а вторият ще бъде от февруари до април 2020 г. В рамките на инициативата ще има и конкурс на тема "Моето стопанство", в който участниците ще представят своята идея за започване на бизнес. Писмените проекти ще бъдат оценявани от жури.

Сирене от магарешко мляко – супер скъпо и много полезно

На 11 ноември 2019 г. (понеделник), от 10:00 часа, ученици от Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ - Павликени ще посетят стопанството на ЗППК "Напредък - Батак", с. Батак, Община Павликени.