Корените му са от с. Сушица
Вчера едно от най-обсъжданите имена беше това на предложения от „Има такъв народ“ за министър-председател Пламен Николов. Това е ново име в политиката и до този момент той е малко познат сред хората.

От визитката му стана ясно, че той е доктор по  философия на правото, политиката и икономиката. Висшето си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“ и Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия. Преминал е и през мениджърски тренинг институт в Сан Франциско, САЩ. По професия е предприемач и има над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

Какво обаче не знаем за Пламен Николов?

Корените му са от с. Сушица, община Стражица, откъдето са неговите родители и дядо му. Самият той иначе е роден в болницата в Горна Оряховица.

Николов е от семейство на учители. И двамата му родители са част от сферата на образованието.

„Дядо му е бил главен счетоводител на земеделската кооперация“, това каза кметът на с. Стражица Надка Никова в предаването по NOVA „Събуди се“.

Друг важен град за Пламен Николов е Шумен. Това е така, тъй като той влезе в 46-тото Народно събрание като кандидат от „Има такъв народ“ именно от Шумен. Неслучайно Николов е бил кандидат в този град, тъй като е завършил хуманитарната гимназия „Йоан Екзарх български“ в Шумен.

Проектокабинетът с премиер Пламен Николов трябва да бъде гласуван до една седмица. Независимо, какъв ще бъде резултатът от това гласуване, от хуманитарната гимназия в Шумен, обявиха готовността си да го поканят за откриването на учебната година тази есен.