/ iStock/Getty Images
По-нататъшното изясняване на случая ще бъде обект на съдебно-медицинска експертиза
Продължава да се заплита случая с трагедията в Кардам. Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете, като все още не е известна причината за смъртта на детето.

Междувременно се подобрява състоянието на 11-годишното момиче от Кардам, настанено в Университетската болница във Варна.

Първа версия за трагедията в Кардам: Разследват склоняване към самоубийство (ВИДЕО)

От снощи детето е вече без опасност за живота. Все още е в реанимация, надяваме се днес или утре да го изведем оттам”, каза проф. Виолета Йотова - началник на Първа детска клиника в УМБАЛ.

Случаят с натравянето в Кардам се заплита: Едно дете почина, друго е в тежко състояние

По думите й, отпада версията за подлежащо заболяване на сърцето, тъй като нямаше да има такова бързо положително развитие. Проф. Йотова допълни, че отпада като причина и инфекциозно заболяване, тъй като нито един клиничен и нито един лабораторен белег не насочват към такова.

Остава предположението, че причина за състоянието на детето е токсично засягане. Проф. Йотова заяви, че понататъшното изясняване на случая ще бъде обект на съдебно-медицинска експертиза.

След трагедията в Кардам: И другите три деца на семейството са в болница (ВИДЕО)

Другото дете - 7-годишната сестричка на починалия в Кардам Стефан, е много по-добре и е изписано от реанимация.

Припомняме, че в неделя вечерта 9-годишно момченце почина, а двете му сестрички бяха приети в болница в много тежко състояние. Трагедията е сполетяла семейството с шест деца, отглеждани от самотна майка. В грижите й помагали и бабата и дядото.

Третокласник почина от натравяне, сестра му се бори за живота си

Прокуратурата започна разследване, като вчера стана ясна и първата работна версия по случая  - склоняване към самоубийство.