Склоняване към самоубийство - това е работната версия на разследващите за трагедията в село Кардам, където 9-годишно момче почина, а двете му сестрички бяха приети в тежко състояние в болница. Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата е отравяне, съобщи NOVA.

Случаят с натравянето в Кардам се заплита: Едно дете почина, друго е в тежко състояние

Вчера вечерта с прокурорско разпореждане другите три деца на шестчленното семейство са настанени в болницата в Добрич. Те са там за изследвания и ще са под наблюдение 48 часа.

След трагедията в Кардам: И другите три деца на семейството са в болница (ВИДЕО)

Трите деца са в добро здраве, увериха от болничното заведение. След като бъдат изписани, социалните служби ще имат думата къде ще бъдат настанени те.

Третокласник почина от натравяне, сестра му се бори за живота си


Допълнително са извършени огледи, в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, тъй като посоката ни е натравяне на тези деца. Разпоредих на Агенцията по храните да провери и основното училище, където трите пострадали учат. Няма други деца да отсъстват от училище или да имат същите симптоми. Запечатани са търговските обекти в село Кардам”, поясни Йорданка Чанева от Районна прокуратура – Генерал Тошево.

Двете момичета, които са във варненската болница, вече са в стабилно състояние.
nova.bg