Все още не е ясно дали Народното събрание ще гласува предложението за избор на кандидата на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел.

Припомняме, че президентът Румен Радев подписа указ, с който предложи на 49-ото Народно събрание да избере за премиер Габриел. 

указ президент радев габриел

Не е ясно дали НС ще събере необходимите гласове в пленарната зала. Във вторник по време на брифинг от ПП-ДБ призоваха президента Радев да оттегли указа си. По-късно от президентството изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че Радев няма да оттегли указа си.

Мария Габриел върна мандата изпълнен, ПП-ДБ се разграничиха от кабинета (ОБЗОР)

По време на брифинга от ПП-ДБ категорично заявиха, че състава на МС, предложен от Габриел, не е съгласуван с тях. "Немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието си да участват в кабинета, включително и аз", коментира акад. Николай Денков. По-рано Габриел върна реализиран мандата на държавния глава Румен Радев, като представи пред него предложение за състав на Министерски съвет и обясни, че осъзнава колко голяма е отговорността пред нея и необходимостта България да има правителство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня