/ Агенция "Митници", архив
Митническите служители на Митнически пункт "Малко Търново" задържаха контрабандно пренасяни 40 ампули инжекционен разтвор със силен анаболен стероид и 7,200 кг билков афродизиак, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните лекарствени средства и продукти са открити при митнически проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила през последните дни. При една от проверките, в личен багаж на български гражданин, са открити 30 ампули инжекционен разтвор „Sustanon“ - силен анаболен стероид, съдържащ тестостерон.

Иззеха близо 11 кг амфетамин за 323 145 лв. на „Малко Търново“ (СНИМКИ)

Мъжът е пътувал в лек автомобил с турска регистрация и в зоната за митнически контрол на входящи леки автомобили е заявил, че няма нищо за деклариране. Други 10 ампули „Sustanon“ са открити в багажа на румънски гражданин, при митническа проверка на влизащ в страната от Турция на 24 март лек автомобил с румънска регистрация.

Също на 24 март , митническите служители откриват на мястото на резервната гума под кората в багажното отделение на лек автомобил с българска регистрация 30 фабрични опаковки, съдържащи общо 7,200 кг билков афродизиак „Epimedyumlu Macum“.

Установено е, че са собственост на шофьора на автомобила - български гражданин, който е пътувал от Турция. Контрабандните лекарствени средства и продукти са иззети. Срещу тримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.