/ Агенция "Митници"
Строителните панели били „напълнени“ с цигари, след като пяната в тях била издълбана
На 23 октомври, митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване - Тракийска“ извършват проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Проверена е селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели. При огледа на осемте „сандвич“-панела митническите служители установяват разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях.

Иззеха 469 740 къса цигари на ГКПП „Дунав мост Видин-Калафат“ (СНИМКИ)

След като отделят ламаринените плоскости на панелите установяват, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари.

Агенция "Митници"

Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари. Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии - 100 000 къса с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол. Установено е, че изпращач и получател са български граждани.

Агенция "Митници"

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.