/ Агенция
Митнически служители иззеха 469 740 къса контрабандни цигари в района на ГКПП "Дунав мост 2 Видин-Калафат", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция

На 22 октмври в района на граничния пункт, на изход от страната, е спрян за проверка товарен автомобил с българска регистрация. По документи, шофьорът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия.

Предадоха на съд мъж за контрабанда на цигари и алкохол за 126 186,72 лв.

При направената проверка митническите служители установяват, че в товарния отсек на микробуса се превозват и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от десет различни марки, всичките с български акцизен бандерол.

Агенция

От тях най-голямо количество са от популярна чужда марка цигари - 60 000 къса (3000 кутии). Тютюневите изделия се намират в бокс-кашони, върху които са натрупани строителни мрежи за шпакловка. Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги превозва за бизнес партньори.

Агенция

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, тъй като тютюневи изделия надхвърлят разрешените количествата за лична употреба и за тях не са представени нужните придружаващи документи по Закона за акцизите и данъчните складове.