/ Президенство
Гражданската платформа „Изправи се.БГ" категорично и безусловно ще подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат. Това обяви Андрей Вълчев, национален координатор на платформата и водач на листата на коалицията "Изправи се! Мутри вън" във Врачански избирателен район.

Той уточни, че решението е взето единодушно на национална среща на областните координатори на платформата в почивните дни. Координаторите отправят призив към всички членове на мрежата и симпатизанти да се включат активно както в кампанията за президентските избори, така и в самите избори.

"Президентът Румен Радев за нас е в основата на започналата промяна, която продължава - днес положиха клетва народните представители от 46-тия парламент", отбеляза Вълчев.

Андрей Вълчев
БТА


Мая Манолова събра подписите за Комисията по ревизията

Според него пред политическата класа предстоят сериозни предизвикателства, която дано е научила уроците, дадени й на последните избори от българските граждани чрез избирателната активност и чрез състава на народното представителство. Затова за гражданската платформа "Изправи се. БГ" е важно да бъде запазена президентската институция и Румен Радев да е начело на тази институция.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ предлагат увеличение на пенсиите и връщане на комисията по ревизията

"Видя се, че това е институцията, която е отворена към гражданите, към диалог, към подкрепа - ясна, принципна, последователна", подчерта Андрей Вълчев. Той уточни, че заявяват подкрепата си предварително, за да не бъдат обвинени в "тънки сметки" и в опит да се възползват от авторитета на президента.