/ БГНЕС
13-годишното момче, което пострада при тежката катастрофа с автобус край Вакарел на 13 април, беше изписано от „Пирогов”. Това съобщиха от спешната болница.

13 април: Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Тежкият инцидент, предизвикан от автомобил, ударил се странично в автобуса, взе живота на 6 души, а над 20 човека бяха ранени и настанени различни столични болници. Четирима от тях, сред които 13-годишно дете и майка му, бяха настанени в "Пирогов".

Оцелели от катастрофата на АМ Тракия при Вакарел разказват за кошмара (ВИДЕО)

След катастрофата момчето бе оперирано по спешност и остана за лечение в Клиниката по детска реанимация в Пирогов. В началото на тази седмица то бе изведено от реанимация и настанено в Клиниката по детска хирургия.

Разказът на момиче, оцеляло от катастрофиралия автобус при Вакарел (ВИДЕО)

Освен него, в болницата останаха за лечение и две жени, едната от които е майката на детето. Тя остана за лечение в травматологията, а другата пострадала в хирургията. От началото на седмицата те са изписани от болницата. Четвъртият пострадал бе мъж, който след прегледи и изследвания беше освободен още в същия ден.

Съдът остави в ареста обвинената за трагедията на АМ Тракия шофьорка

За катастрофата прокуратурата повдигна обвинения на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, която е управлявала колата, ударила се в автобуса. Съдът я остави в ареста.