Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен с пътниците, отказвал да спира за почивка и говорел по телефона без устройство за свободни ръце. Това разказа пред NOVA 18-годишно момиче от Стара Загора, пътувало на фаталния петък, 13-ти и оцеляло без наранявания. На 13 април автобус се обърна на 27-ия километър на магистрала "Тракия" в района на Вакарел. При катастрофата загинаха шестима, а 23-ма човека пострадаха.


За Надежда Славова петък, 13 април е чакан. Момичето от Стара Загора брои дните до пътуването си до София, защото пътят й и има причина -  подготовка за абитуриентския бал. Надежда оцеляла в катастрофата с автобуса.

Съдът остави в ареста обвинената за трагедията на АМ Тракия шофьорка


„Майка ми каза: „Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег"”, разказва Надежда.

Броих километрите, фаталният беше 30-ти. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си: край, край, загинах”, казва Надежда.
Надежда не помни пътуването с добро от самото начало.


13 април: Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Тя разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път. „Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, бързам, гоня час”, разказва тя.
 „Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше”, твърди девойката.

Надежда благодари на доброволците. „Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...”, казва тя.

Оцелели от катастрофата на АМ Тракия при Вакарел разказват за кошмара (ВИДЕО)

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

„Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева.
nova.bg