/ БГНЕС
Вижте кои са говорителите около обвиняемия Божков и подсъдимия Прокопиев, каза главният прокурор
По повод питането до Конституционния съд и записите на президента и шефа на ВВС, главният прокурор Иван Гешев заяви, че Румен Радев не се разследва в момента.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от Конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС", каза Гешев.

От екипа на Радев признаха за SMS-а: Имаше покана за среща с главния прокурор

"Няма лично отношение и не се водят лични битки, а битката е за спазване на закона. Защитни тези може да има всякакви от хората, които евентуално са нарушили закона", каза още Гешев.



Главният прокурор отказа да каже за какво е разследването срещу началника на ВВС, защото няма разрешение от наблюдаващия прокурор за това.

Иван Гешев получил SMS от президентството и обаждане от кабинета на Златев (ВИДЕО)

"Нямам разрешение да коментирам делото. Нали не очаквате да направя това, което искат медиите и други лица, които гравитират около подсъдимия Прокопиев?", попита риторично Гешев.

"Вижте кои са говорителите, няма да кажа медии, а лица, които гравитират около обвиняемия Божков и подсъдимия Прокопиев", заключи главният прокурор.