Иван Гешев Румен Радев
Иван Гешев Румен Радев / БГНЕС
От президентството си признаха индиректно за SMS-а, който са изпратили на главния прокурор Иван Гешев, като го нарекоха "покана за среща".

В официално съобщение до медиите от "Дондуков" 2 не опровергаха думите на главния прокурор, а витиевато обясниха, че опитът за контакт с Гешев е бил по тема извън неговото питане до Конституционния съд за границите на президентския имунитет.

И разкриха по какъв въпрос от името на Румен Радев неговият главен секретар Димитър Стоянов е изпратил SMS на Иван Гешев.

Иван Гешев получил SMS от президентството и обаждане от кабинета на Златев (ВИДЕО)

"Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента", става ясно от позицията на прессекретариата на държавния глава.

"Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие", заявяват от президентския пресцентър.

 "Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината", се казва още от името на Радев по повод записите, изнесени от прокуратурата, за проведен разговор относно осуетена проверка на Десислава Радева от КПКОНПИ.