"Парите за съдебната власт непрекъснато се увеличаваха. Господин Гешев опитва да се прикрие, аз не мисля, че има някакво драматично намаляване, Гешев за пореден път пуска абсолютни димки“, каза пред БГНЕС Ивайло Мирчев от ДБ, по повод думите на главния прокурор Иван Гешев, че намаляването на средствата в прокуратурата са удар по нейната независимост.

Мирчев призова Гешев да тръгне пеш или с личен автомобил, щом има проблеми с бюджета на прокуратурата.

Хамид: Искат да махнат Иван Гешев, за да сложат техен човек

„На негово място щях да се скрия някъде. Прокуратурата скриха КТБ, къщата в Барселона, трябва отвън чуждите служби да ни казват, че има пране на пари и корупция. Гешев замита всички тези случаи под килимчето и се оплаква, че бюджетът не е бил достатъчно голям, а това не е така. Бюджетът на прокуратурата е доста голям. Имат служебни шофьори, заплатите са големи, доста служебни коли има. Нека Гешев, като има претенции да тръгне пеша или с личен автомобил“, каза той.

Христо Иванов: Прокуратурата не може да се държи като държава в държавата

Документите за „Барселонагейт“ е можело да бъдат проверени още преди няколко години.

„Службите не са толкова виновни, защото това са факти лесни за проверяване. 2018 година се появи едно видео, където всички тези документи бяха показани, а някой трябваше да ги провери. Трябваше някой в прокуратурата да ги провери. Това е работа за две седмици, след като разследващи журналисти я свършиха това означава, че всички органи да си свършат работата. За съжаление в България имаме проблем с желанието“, заяви Мирчев.