„Демократична България” не е провалила преговорите за нов кабинет, а от доста време се опитва да прояви разум и страната да има управление”. Това заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Той коментира и скандала с изтеклия запис от закритото заседание на парламентарната група на партията. „Ние бяхме информативно на срещата с Корнелия Нинова. Информативно. Това сме го заявили публично. Това е регулярна среща на парламентарната група и няма нищо скандално. Всичко казано в този запис – ние сме го заявявали публично”.

Пълният запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“ (ВИДЕО)

По думите на Мирчев ДБ е отишла на срещата с БСП – не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН. „Христо Иванов каза точно това. ДБ няма да влиза в тези преговори преди ПП и ИТН да постигнат съгласие. Точно това сме казали публично. Призовавам всички да гледат целия запис, който е с идеално качество и е на страницата на ДБ. На записа има един български държавник, който говори точно като визионер и държавник и няма нищо срамно и скандално в това, което казва”.

Христо Иванов: Всички да се наспят и да се успокоят, защото трябва да съставим правителство

Според депутата основният приоритет на ДБ е борбата с инфлацията, Еврозоната и Шенген, енергийната независимост на страната. „Затова призовавахме многократно – някои политици да не се държат като малки деца в детската градина и да не си мисля, че тяхното его е по-голямо от България – да седнат и да съставят кабинет, защото след тези избори – нищо добро не ни чака”.

Мирчев коментира и казуса с КПКОНПИ. „Ако не бъде приет този закон – ще трябва тези, които не са гласували за Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ – защо не са го направили. Очевиден е огромният страх от  това Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Знаем какво беше в годините, в които Цацаров беше шеф на КПКОНПИ. Всички разследвания се покриваха.  Неслучайно ГЕРБ говорят и за война, ако той застане начело на антикорупционната комисия. А не бива, защото той като шеф на МВР се доказа”.

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA