Днес е един прекрасен ден. Защото преди час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Това обясниха на извънреден брифинг от ИТН. "Бяхте свидетели на куп лъжи без нито един факт. Подложени сме да безпрецедентен натиск от мутри", заявиха те. 
 

ИТН
БТА

От партията на Слави Трифонов нарекоха Радостин Василев "мутра, която е готова на всичко за да бъде министър, да бъде с гел и с мръсни пари в джоба".


Радостин Василев: Мафията проби в „Има такъв народ“

Представителите на ИТН пуснаха и запис, който им е предоставен от депутата Христинка Иванова, която първоначално е имала намерение да се отцепи от групата, но после е размислила. Тошко Йорданов твърди, че гласът от записа е на Радостин Василев, който заплашвал Иванова и я притискал да напусне парламента.
 

Христина Иванова ИТН
БГНЕС

Ето какво се казва в записа: "Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не искаш, тогава си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш."


Петков и Василев: Не сме мотивирали никой от ИТН да се отцепва, решението е тяхно

"Доволен съм, че душевен отпадък като този вече не е при нас и организира със себе си още няколко подобни. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че е имал среща с Кирил Петков в неговия апартамент. Моралът на г-н Петков е както разбирането му за Конституцията - никакъв", коментира Тошко Йорданов.

"Абсолютна лъжа е, че съм казвал на Василев да не "пипа Сталийски". Той се беше засилил да прави панаири срещу регионалното министерство и аз го предупредих, че двама министри един срещу друг е много нелепо", допълни той.

Христинка Иванова заяви още, че и друг път е била заплашвана от Радостин Василев.