Вицепрезидентът и кандидат за втори мандат Илияна Йотова гласува на втория тур на президентските избори в Софийската професионална гимназия по електрoника „Джон Атанасов“.

За какъв президент гласуваха политиците (ОБЗОР)

"Гласувах за решителен и смел човек за президент на Република България. Гласувах за човек на дълга, човек, който е показал, че за него най-важен е българският интерес тук в страната и навън. Гласувах за това от утре президентската институция заедно с очертаващото се мнозинство в Народното събрание, надявам се да има стабилно правителство, да отворим нова страница от историята на България. Нова страница за нейния просперитет и нейното бъдеще, за нейното равноправно място в европейските структури, за да може Бъглария да има своя решителен глас там, когато се определят политиките. Гласувах децата ни да се върнат от чужбина - да отглеждат тук семействата си, да работят за България - това, което те пожелаха миналата година на площадите на протеста. Гласувах да има разбирателство между институциите, но това не е достатъчно. Да има общи приоритети, общи интереси. Да работим всички за българските граждани без значение къде се намират те. Да работим така че беззаконието, корупцията, престъпленията да бъдат минало и то да бъде само за урок", така Йотова обясни мотивите, които стоят зад гласа й.

България избира на балотаж следващия президент - Румен Радев или Анастас Герджиков

Тя призова всички български граждани да гласуват и да покажат, че гласът им означава нещо и че могат да определят политиката в страната и да си изберат хората, които да натоварят с отговорността да управляват. "Да покажем, че сме граждани, а не поданици", посочи Йотова.