/ БГНЕС
Националният отбор на България по художествена гимнастика показа обновените си съчетания пред българската публика. Състезателките играха демонстративно в зала „София“ в столицата, което бе част от подготовката им за Световното първенство в „Арена Армеец“ от 14 до 18 септември.

Освен Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла при жените, участие в продукцията взеха и гимнастички от разширения състав на националния тим, както и девойки. Своите съчетания пред българските фенове показаха и представителки на Канада и Бразилия, които са на подготовка у нас.

Ансамбълът ни спечели титлата в многобоя от Световната купа в Румъния

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева от една седмица е в треньорския екип на Боряна Калейн.

„Гимнастиката вече е такава, че момичетата не могат да си позволят да пропускат нито един бонус, нито един елемент. Трябва да се борят за всяка една десета. Треньорите са доволни от играта на този етап“, сподели Илиана Раева след демонстративните изпълнения на отбора.

Боряна Калейн е преболедувала COVID-19 наскоро, което се е отразило върху подготовката ѝ за шампионата на планетата.

„Боряна Калейн няма никакъв проблем с психиката, наблягаме на работата, основно работим. Работим много. Повторения на елементи, на части, на цели съчетания. Тя, съвсем отговорно заявявам, няма проблем с психиката, има проблем с подготовката. Мисля, че тренира много добре и много отговорно в момента. Тя изкара много тежък COVID-19 в продължение на две седмици, преди последната Световна купа“, сподели Илиана Раева.

Боряна Калейн донесе втори медал от Световните игри в САЩ

Ансамбълът на България също изигра двете си обновени съчетания.

Много, много сериозно работи ансамбълът. Подобрението е много видимо“, сподели още президентът на федерацията.
БГНЕС