/ Официална фейсбук страница на БФХГ
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж.

Грациите в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха сбор от 66.200 точки, с което взеха златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова показаха новото си съчетание с три ленти и две топки. Те имаха някои неточности, но получиха първа по сила оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за трудност.

Официална фейсбук страница на БФХГ

Вчера нашите момичета получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще участват и на двата финала на уредите. На второ място в многобоя остана тимът на Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите отличия завоюваха испанките с 64.700 точки (34.350 и 30.350). В топ 6 са още отборите на Мексико, Франция и Бразилия.

Така българските гимнастички ще играят на девет от десет възможни финала в неделя. При жените Стилияна Николова, която взе сребърен медал в многобоя, е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще стартира и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.
БГНЕС