Боряна Калейн спечели втори медал от Световните игри по художествена гимнастика в американския град Бирмингам, щата Алабама. Нашето момиче се поздрави със сребро във финала на лента.

Вчера родната грация ликува със златото на обръч, а тази сутрин бе близо до ново първо място след страхотна лента, но леки неточности не й позволиха да триумфира, като оценката от 32.650 й отреди второто място. Златото отиде при израелката Дария Атаманов с 32.750 точки, а с бронза се окичи представителката на Украйна Виктория Оноприенко с оценка 31.750.

В другия финал за деня на бухалки, Калейн допусна грешка и остана четвърта на уреда. Другата ни състезателка Ева Брезалиева постигна пето място на бухалки при единствения си финал на Световните игри. Шампионка на уреда стана София Рафаели от Италия, а със среброто и бронза се поздравиха съответно Атаманов и словенката Екатерина Веденеева.

Според правилата на Световните игри не се играе многобой. В турнира по художествена гимнастика се раздават медали само на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на Олимпийските игри.