/ съд дело / Thinkstock/Getty Images
И петимата обвинени за боя в созополския бар "Бикини" остават в ареста, реши окръжният съдия Стефан Стойков.
 
Магистратът подчерта, че решението на първоинстанционния съд е правилно и законосъобразно. "В досъдебното производство може и да има известни пропуски, но има обосновано предположение, че вие сте извършили деянието", заяви съдия Стойков.
 
Повдигнаха обвинения на петима за мелето в созополския бар "Бикини"

Така той не уважи жалбите на петимата обвиняеми Георги Джендов, Димитър Харалампиев-Рочата, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов.
 
От петимата само Георги Недялков заяви, че е абсолютно невинен и иска справедливо решение от съда. Останалите четирима поискаха по-лека мярка за задържане - подписка или парична гаранция. Защитата на Джендов опита да убеди съда, че с репресивните си действия полицията се опитвала да фалира бизнеса му.
 
Въоръжени с мачете и електрошокове вилняха в бар в Созопол

Джендов е в строителния бизнес и има дялове в две фирми, припомня "24 часа". Висшистът в групата Георги Недялков пък имал 100 кошера и сега било времето, в което трябвало да се грижи за пчелите. Той има бакалавърска степен по аграрен бизнес. Тримата адвокати на петимата задържани пледираха, че разпознаванията на клиентите им от страна на свидетелите са били опорочени.
 
В созополския бар "Бикини": Лягай на колене

"Разпознаващите са ги видели предварително, защото и петимата са били държани на входа на полицейското управление в Созопол. Интересно ще бъде да поискаме запис от самото полицейско управление", заяви адвокат Веселина Василева, която защитава Георги Недялков, Димитър-Рочата и Пламен Русев.
 
В хода на днешното съдебно заседание стана ясно още, че по делото не е приложен видеозапис от нощта на нападението в бара, а две докладни на полицейски служители, които са гледали видеото и са описали подробно кой кой е и какви действия извършва.