Нападение в бар Бикини
Нападение в бар Бикини / netinfo
Петима са в ареста след мелето
Районна прокуратура Бургас повдигна обвинения на петима задържани след мелето в созополския бар "Бикини", съобщиха оттам. В ареста за срок от 72 часа остават Димитър Х., Георги Д., Пламен Р., Красимир А. и Георги Н..

Под надзора на бургаската районна прокуратура, в РУП Созопол е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица. Според държавното обвинение, "петимата извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и "изразяващи явно неуважение към обществото" – блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на К.Т., отправяйки репликите – „чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, както и ударил с юмрук в главата и ухото собственика Христо Бардуков.
 

Въоръжени с мачете и електрошокове вилняха в бар в Созопол



Очаква се утре наблюдаващият прокурор ще внесе искане в РС-Бургас за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.

Нападението в бара стана около полунощ на 22 юни. Тогава в заведението нахлуват 15-20 души, въоръжени с електрошокове, палки и ножове. Мъжете започват да разбутват масите в заведението и да бутат клиенти. Собственикът Христо Бардуков, твърди, че са набили двама човека от охраната на заведението, а него са ударили с електрошокова палка. Часове след това групата е задържана от полицията на входа на Бургас.