/ Thinkstock/Getty Images
Обвинения за хулигански действия са повдигнати срещу петима мъже, задържани за бой в бар в Созопол. С постановление на прокуратурата им е наложена мярка "задържане за 72 часа", съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Под надзора на Районна прокуратура Бургас вече е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица.

 Въоръжени с мачете и електрошокове вилняха в бар в Созопол

Инцидентът стана в нощта срещу 24 юли около 1.30 ч. в бар "Бикини". При проведеното разследване са установени извършителите на деянието -  и петимата от Бургас, на възраст между 29 до 38 години. При сбиването пострадаха четирима мъже - на 18, 20,35 и 36 години, съответно от Бургас, Плевен, Благоевград и Созопол.
 
Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72 часа, посочват от прокуратурата.
 
Във вторник наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Районен съд - Бургас за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и за петимата обвиняеми.