Хашим Тачи покани Борисов в Косово
Хашим Тачи покани Борисов в Косово / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa

Премиерът на Косово Хашим Тачи отправи покана към българския бизнес да участва активно в развитието на селското стопанство, енергетиката, туризма, инфраструктурата и други сектори от икономиката на балканската държава. Това стана след срещата на косовския премиер с българския министър-председател Бойко Борисов, в рамките на двудневната визита на Хашим Тачи у нас.

Тачи подчерта, че през миналата година Косово е постигнала 5 процента ръст на икономиката и обясни, че държавата напредва в развитието на инфраструктурата и модерното образование. Хашим Тачи благодари на България за признаването на независимостта на Косово и посочи, че основната цел на държавата е да бъде приета възможно най-бързо в НАТО и Европейския съюз.

От своя страна българският премиер заяви, че правителството на Косово изпълнява стриктно всички ангажименти към НАТО и Брюксел, и членството в Евроатлантическия съюз ще бъде постигнато много бързо. Премиерът Хашим Тачи заяви още, че има готовност за диалог със Сърбия след проведените парламентарни избори, и че най-доброто решение ще бъде Белград да признае Косово като независима държава.

Министър-председателят Бойко Борисов получи покана за посещение в Косово.

Хашим Тачи покани Борисов в Косово
netinfo