/ БТА
Служебният премиер Гълъб Донев откри днешното последно за това служебно правителство заседание с послание към своите министри. 

"Благодаря ви, че преди шест месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки сериозните нападки, провокациите и проблемите, показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме, за да върнем държавата на хората, защото държавата принадлежи на хората", заяви Донев. 



По думите му най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки миг.

"Държавата не е за частно ползване, а е на хората", посочи той и допълни, че във всичките си действия от служебния кабинет са се ръководили от конституцията и законите на България, както и от интересите на българските граждани. 

"Това е последното ни заседание за този мандат, да свършим още малко полезна работа за хората на България", завърши служебният премиер Гълъб Донев. 

Припомняме, че последното заседание на 48-ото Народно събрание ще бъде на 3 февруари (петък), а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 2 април. Дотогава ще бъде назначен нов служебен кабинет начело отново с Гълъб Донев. За министрите президентът Румен Радев заяви, че ще проведе разговори с всеки един от досегашните и ще даде яснота за новия състав.