Горя хотел Рила, ще настояват да го затворят
Горя хотел Рила, ще настояват да го затворят / снимкa: DarikNews, Надя Коцева
Горя хотел "Рила", ще настояват да го затворят
19966
Горя хотел "Рила", ще настояват да го затворят
  • Горя хотел "Рила", ще настояват да го затворят

Пожар в столичния хотел "Рила" като по чудо се размина без жертви. В следобедните часове горя сауната във фитнеса към хотела. Макар че огънят беше загасен за минути, опасността от разрастването му беше голяма, тъй като всички стени в хотела са с ламперии. Шефът на Столичната пожарна Иван Илиев обяви, че ще бъде направено предписание за затварянето на "Рила", тъй като управата му не спазва елементарни правила за пожарна безопасност.

Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в сауната на хотел "Рила". Съществува обаче и непотвърдена информация, според която персоналът на фитнеса не е спазил определени правила за работа при самото загряване на сауната. В момента на избухването на пожара, за щастие, в нея не е имало хора. Около 100 души бяха евакуирани моментално - гости на хотела и участници в конференция, провеждаща се в една от залите на "Рила". Кирил Ничев е свидетел на случилото се.

Вие къде бяхте?

Кирил Ничев: На третия етаж в конферентната зала.

Димът ли усетихте?

Кирил Ничев:  Да, имаше остър дим. Тръгнахме сами да излизаме, бяхме около 70-80 човека.

Горя хотел "Рила" ще настояват да го затворят
netinfo

Според шефа на Столичната пожарна Иван Илиев хотел "Рила" е антихотел. По думите му в него не са спазени нормите за пожарна безопасност.

Иван Илиев: Вероятно ще предприемем мерки, така че да се гарантират европейските изисквания за безопасност. 

Ще поискате да затворят хотела ли?

Иван Илиев: Най-вероятно това ще направим, защото сега се разминахме с една щастлива случайност, но това не може да продължава. Хотелът е целият в ламперии, не са изпълнени изискванията за вентилация, за безопасна евакуация на посетителите. Ние и досега сме правили постъпки този хотел да бъде затворен, сега ще продължим и ще стигнем до края.

И макар пожарът в хотел „Рила" да беше малък, на мястото бяха изпратени повече от 45 пожарникари.