/ БГНЕС
Днес ще има ново заседание по делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев. Тримата са обвинени в това, че през 2011г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени.
 
Дянков, Трайков и още четирима отиват на съд заради сделката с ЕВН

Специализираният наказателен съд вече изслуша няколко свидетели по делото, сред които и тогавашния шеф на Агенцията за приватизация и настоящ министър Емил Караниколов. Той заяви, че е имало натиск по какви критерии да бъде избран инвестиционният посредник за сделката. Обвиняемите от своя страна обявиха, че са жертва на политическа репресия.

БГНЕС

Съд запорира имотите на Трайчо Трайков

На 3 октомври Спецпрокуратурата внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното дружество EVN.

БГНЕС

Антикорупционната комисия издирва Симеон Дянков

Според държавното обвинение бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са извършили длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици, които възлизат близо на 28 млн. лева щети на държавния бюджет.
БГНЕС