/ БТА
Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти изнесена от Тошко Йорданов информация, че има сигнал за заплаха за убийство към председателя на парламента Ива Митева, съобщава "24 часа".

Той коментира, че в прокуратурата няма подаден сигнал за заплаха срещу Митева. "Нека компетентните органи да си свършат работата", допълни още той. 

Малко по-рано през деня председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и зам.-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов заявиха, че е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на Народното събрание -  Ива Митева. Това е станало, след като тя е обявила, че проектозаконът за НСО е приет на първо четене.

Гешев дойде в парламента на заседание на правната комисия, което се провали заради липса на кворум. Липсваха депутати от ГЕРБ, ДПС и някои от БСП. Народните представители трябваше да гласуват на първо четене закриване на спецсъда и прокуратурата през промени в Закона за съдебната власт.

Главният прокурор Иван Гешев предупреди, че ако бъдат закрити спецсъда и прокуратурата, ще се върне престъпността от 90-те, предаде БТА. Обвинител номер едно заяви, че предложените текстове ще доведат до юридическа катастрофа и ги определи като писани на коляно