/ БГНЕС
"Г-н Радев вчера за пореден път каза, че има готово предложение за конституционна промяна. Според мен е изключително важно той да покаже това предложение преди втория тур на изборите. Текстът, който той ще предложи е важен и искаме да го видим веднага". Това заяви пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

"Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма", посочи той. 

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

Румен Радев: На балотажа ще се сблъскаме с организирания вот на картела на статуквото

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, както каза Цветеслава Гълъбова, която заяви, че май е видяла лидерът на ДПС да влиза в ректората. Това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".

Анастас Герджиков: На втория тур ще разчитаме на подкрепата на всички българи

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Герджиков.
БНТ